Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » stralen met taal

stralen met taal

Deze opdracht was best uitdagend, maar super fijn om te doen!

Fien Loman, specialiste aan de KULeuven op het gebied van taalontwikkeling bij kleuters selecteerde tien toffe thema’s met telkens 24 woordjes die de taalbeleving van peuters en jonge kleuters stimuleren. Mijn taak was het om van die 24 woordjes elke keer een leuk verhaaltje te maken. De illustraties zijn van de Nederlandse Nancy Kers en brengen de verhaaltjes helemaal tot leven.

Als leerkracht in de jongste kleuterklassen of begeleider in de kinderopvang kan je op een speelse en actieve manier aan de slag met de praatplaten en woordkaartjes van Straaltaal. Je werkt niet alleen aan de spreekdurf van je kleuters, maar ook aan verschillende competenties: logisch denkvermogen (woorden in juiste volgorde zetten, zinnen in juiste volgorde zetten in een kort verhaal), taal, communicatie, gevoelens …

In de handleiding vind je bovendien heel wat achtergrondinformatie over taalontwikkeling bij kleuters én talrijke tips over hoe je de materialen kunt inzetten.

Verkrijgbaar vanaf augustus 2022 bij Averbode.

En er werd ook een mooie prentenboek gemaakt bij deze methode met de tien verhaaltjes. Perfect om thuis nieuwe woordjes te oefenen!