Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Nostalgie naar Zonneland!

Nostalgie naar Zonneland!

Ken jij Zonneland nog? Ik wel! En nu is mijn geheugen zeker opgefrist, want ik mocht de editie van afgelopen mei helemaal uitwerken. Het thema was opnieuw astma & allergie en daarvoor mocht ik al een prentenboek en een educatief pakket verzorgen.

Dus ik vond het heel fijn om ook het tijdschrift Zonneland voor mijn rekening te mogen nemen. Naast de basisuitleg over astma en allergie, was er ook ruimte voor nog veel meer aspecten van het menselijk lichaam. Zo heb ik bijvoorbeeld op maat van leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar kunnen uitleggen hoe je witte bloedcellen vechten tegen virussen én hoe belangrijk het is om als gezonde volwassene regelmatig bloed te geven.

Leuk en zinvol om te doen!
Jammer genoeg zullen de tijdschriften van Averbode na dit schooljaar niet meer in papieren vorm verschijnen. Gelukkig is uitgeverij Plantyn – zij namen Averbode een aantal jaar geleden over – aan het bekijken of de content van de tijdschriften eventueel digitaal kan blijven bestaan. Ik hoop het, zodat ze nog jarenlang leerkrachten en leerlingen kunnen inspireren.