Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Matteo kan alles (de baas)

Matteo kan alles (de baas)

Soms zijn er van die opdrachten waarbij alle puzzelstukjes op z’n plek vallen. Zo voelde het toen ik de vraag kreeg om een prentenboek te schrijven op maat van kleuters om hen het abstracte begrip ‘ondernemen’ uit te leggen.

Het was even zoeken om het verhaal helemaal goed te krijgen, maar ik ben heel erg trots op het resultaat. Matteo ontdekt dat al z’n klasgenoten al weten wat ze willen worden: piloot, buschauffeur, dokter, brandweer,… Ze kunnen allemaal hun talent linken aan een droomjob. Dat zou hij ook wel willen, maar Matteo kan zoveel en hij kan vooral niet kiezen. Maar kun je alles worden?

Matteo mag een dagje mee naar het werk van zijn ondernemende mama en ontdekt daar hoe veelzijdig en uitdagend ondernemen kan zijn!

Dit boek werd uitgewerkt door uitgeverij Plantyn in opdracht van Jong VOKA Limburg. De illustraties zijn van An Van Dooren en ik had me geen mooiere Matteo kunnen wensen.
Ik hoop dat het veel ondernemers van morgen mag inspireren!

Vergeet bij onderstaand promotiefilmpje zeker je geluid niet op te zetten, want het is ingesproken door de schattigste Matteo van heel Limburg!