Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Dit vinden jullie van NEE!

Dit vinden jullie van NEE!

Als je een boek in de wereld hebt gezet, is het altijd heel heel spannend wat de eerste lezers ervan vinden. Je krijgt natuurlijk wel waardevolle feedback van de proeflezers en van je uitgever (in mijn geval een hele goeie :)), maar dat is toch niet hetzelfde als echt onbekende mensen die je boek kochten in de boekhandel.

Dus het is super fijn dat die eerste recensies er intussen zijn en dat NEE in de smaak lijkt te vallen. Daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor!

Ik deel hier graag enkele recensies van de afgelopen weken. Heb je NEE gelezen en geef je ook graag feedback? Stuur me dan een berichtje via Instagram op mijn account liesbethtalboom_books of nog beter, laat zelf je mening achter op bol.com of standaardboekhandel.be. Dat lijkt niet veel uit te maken, maar geloof me vrij, daar bewijs je me een enorme gunst mee!

Op die website van Standaard Boekhandel liet Ellen W. volgende reactie achter:

JA! Een boek dat ik graag zelf voorlees, met korte verhaaltjes en taalgrapjes.
Een boek dat ook door 3e en 5e leerjaar kinderen vlotjes gelezen wordt, merk ik.
En de verzorgde kleurrijke pentekeningen maken het compleet. NEE combineert korte grappige en interessante dierenweetjes, met een creatief avontuur. Handig voor wie liever zelf kiest wat hij leest: de weetjes-kader of de verhaaltjes.
(Mijn favoriet: het moedige visje op You Blube)

Op de website Stoerleesvoer.nl verscheen een super toffe recensie van Lydia. Lees het hier helemaal, maar alvast een greep uit haar lovende woorden:

Soms heb ik een boek waar ik, na het lezen in mijn warme bed, direct van opspring en de kou trotseer op mijn blote voeten. De dierenbundel NEE is zo’n boek. Ik moest het echt aan mijn man laten zien. Hij is docent taal op een pabo en ook gek van kinderboeken. NEE is een pareltje om meerdere redenen en daar wil ik jullie heel graag meer over vertellen. Het boek is bedoeld voor kinderen die het liefst overal nee op zeggen, maar voor hun ouders en leerkrachten is het ook heerlijk om uit (voor) te lezen.

In de Kanjerkrant van december 2022 was NEE een van de cadeautips!

NEE kreeg vier sterren op de website van Boekenrijk. Je kan de hele recensie op de website lezen, maar hier alvast een voorsmaakje:

De verhalen zijn grappig, gevat en soms ook wel eens ontroerend.  En dan is er ook nog Professor Betty Weter die elk verhaal weer, langskomt om te checken of de verhalen wetenschappelijk wel kloppen.  Dat doen ze uiteraard niet want bij het maken van dit boek kwam, gelukkig, een goede dosis fantasie te pas.  Avond na avond kun je samen met kinderen vanaf een jaar of 5 van deze heerlijke verhalen smullen. Bij elk verhaal horen ook enkele kleurrijke illustraties die de personages tot leven brengen.  Een superleuk boek om uit voor te lezen voor het slapengaan, maar ook in de klas zal het zorgen voor grappige, korte voorleesmomenten!

En dan was er ook nog de super fijne post van Boekenboeket op sociale media die van NEE hun voorleestip maakten!

Beschamend dat ik nog niets gelezen had van Liesbeth Talboom! Want wat een leesfeest creëert ze met deze frisse, humoristische en ongedwongen leerrijke verhalenbundel! Over onder andere een boze mier die nee zegt tegen werk dat hem niet boeit, over de onmogelijke liefde van smalle teckel voor een dik biggetje, over een ordelijke vos die het moeilijk heeft met sloddervossen, over een wasbeer die zich niet wassen wil, … Kleurrijk geïllustreerd door Liesbeth Haesevoets. ’NEE’ is DE VOORLEESTIP voor de #voorleesweek! Geweldig leuk om in duo voor te lezen. Met een verteller en de beroemde wetenschapper Professor Bet(ty) Weter! Die speciaal voor de voorleesgelegenheid is uitgenodigd voor haar wetenschappelijke bijdrage aan de dierenverhalen! Voorleesplezier gegarandeerd! Zeker ook een leesfeest om zelfstandig te lezen vanaf 8 jaar.

Ik ben echt blij met deze fijne recensies en hoop stiekem dat er nog veel mogen volgen! 🙂

Ook super fijn om te zien dat er lieve mensen NEE aanraden aan hun vrienden via posts op sociale media, je mag mij altijd taggen, want daarmee maak je mijn dag!